Sportpodotherapie - Podotherapie Achterhoek

Sportpodotherapie

Sportblessures
Heeft u last van blessures tijdens het sporten?  Een groot aantal sporters krijgt vroeg of laat te maken met een blessure. U kunt hierbij denken aan overbelaste spieren, achillespeesklachten, enkelklachten, scheenbeenklachten of knieklachten. Onze sportpodotherapeut in opleiding Lucie Schuurman helpt u graag met het vinden van de oorzaak van uw sportblessure, om deze vervolgens op te lossen, te verminderen of mogelijk te voorkomen.

 

Sportpodotherapeut 
Elke sport kent zijn eigen belasting en vraagt om een eigen onderzoek. Ook de ondergrond, het schoeisel en andere factoren van buitenaf spelen een belangrijke rol. Onze sportpodotherapeuten beschikken over kennis van diverse sporten, het totale lichaam en sportblessures en stemmen de behandeling af op de individuele sporter. Een voet maakt onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Hierbij beïnvloedt het ene gewricht het andere gewricht. Als de voet niet optimaal beweegt, worden de knie, heup en rug mogelijk ook verkeerd belast. In het onderzoek wordt gezocht naar de oorzaak van een beperking, blokkade of compensatie beweging van het lichaam. Bij deze aanpak is streeft de podotherapeut ernaar om een beweging te verbeteren. Dit kan tevens preventief werken om blessures voor te blijven of prestaties te verbeteren.

 

Sportpodotherapie
Deze opleiding is een vervolg op de reguliere opleiding tot podotherapeut. Om een goed beeld te krijgen van een bepaalde sportblessure is kennis van de manier van bewegen tijdens het sporten een vereiste. Hardlopentennisvoetbalwielrennen en handbal zijn bijvoorbeeld heel uiteenlopende sporten. Bij iedere sport beweegt een sporter op een andere manier. gespecialiseerd in het behandelen van diverse sporters.